Afbeelding
(Foto: )

“We gaan voor de langetermijnrelatie!”

Een werkdag op kantoor: het hoort erbij. Maar het liefst zijn Xander Blankestijn en Robin Niele van VLIEG Bedrijfsmakelaars in Alkmaar onderweg. Naar een ondernemer met vragen over de vastgoedportefeuille, een interessant object dat vrijkomt, een netwerkevenement, of een verkenningsrondje in het werkgebied. 

In het persoonlijke contact met de relaties zijn ze naar eigen zeggen op hun best: bedrijfsmakelaars Xander Blankestijn en Robin Niele van VLIEG Bedrijfsmakelaars uit Alkmaar. Robin Niele: “We zijn gespecialiseerd in het verhandelen van commercieel vastgoed en het faciliteren van transacties tussen verkopers en kopers of verhuurders en huurders van bedrijfspanden.” Marktanalyse, acquisitie, verkoop en vastgoedadvies: de bedrijfsmakelaars zijn er van overtuigd dat deze taken alleen succesvol uitgevoerd kunnen worden door sterke relaties met alle spelers in de vastgoedsector te onderhouden. “Dat vinden we allebei ook zo leuk aan ons vak; de langetermijnrelatie met de klant”, zegt Robin Niele. 

Kennis

Het investeren in duurzame relaties is voor Xander en Robin de manier om klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Robin: “Een belangrijk onderdeel daarvan is het verzamelen en delen van kennis. Dat doen we door intensief contact te onderhouden met onze relaties, veel te lezen en het bezoeken van netwerkevents. Daarnaast ben ik lid van Junior Kamer Alkmaar. Een sociaal en zakelijk netwerk van jonge ondernemers.” Robin benadrukt het feit dat het netwerken niet zozeer belangrijk is om een deal te sluiten, maar vooral om kennis op te doen en deze kennis weer te delen. “Natuurlijk zijn we een commerciële organisatie met een doelstelling. Maar veel belangrijker is het feit dat heel het team supergemotiveerd is om de klant van dienst te zijn. Uit een bezoek aan een klant of netwerkbijeenkomst hoeft lang niet altijd een opdracht te rollen. Maar het kan zomaar zijn, omdat je een klant over een bijzondere vastgoedkans hebt kunnen informeren, dat hij je jaren later belt met de vraag een aan- of verkoop voor hem te doen. Dat maken we hier regelmatig mee en dat beschouwen we echt als een compliment”, zegt Robin. 

Betrouwbaar

Een goede bedrijfsmakelaar verstrekt niet alleen advies aan cliënten over de vastgoedmarkt, maar signaleert ook trends, ziet investeringsmogelijkheden en begeleidt het volledige transactieproces. Xander: “Wij zorgen er voor dat de transacties binnen de vastgoedportefeuille op de juiste wijze worden uitgevoerd. Bovendien gaan we actief op zoek naar betrouwbare huurders en kopers. Uit ervaring blijkt dat het vinden van een betrouwbare en veilige partij vooral een combinatie is van mensenkennis, de kracht van ons netwerk en de onderlinge synergie tussen de vestigingen. Op dit gebied kunnen we onze meerwaarde bewijzen.” 

Dossierkennis

Xander is ook de vestigingsmanager van VLIEG Bedrijfsmakelaars in Alkmaar. Dit kantoor aan de ringweg Alkmaar is een onderdeel van VLIEG Advies Groep, die dit jaar vijftig jaar actief is op de particuliere en zakelijke markt op het gebied van makelaardij, hypotheken en verzekeringen. De jurist, afgestudeerd op huurrecht, heeft een groot aantal opleidingen voltooid, wat hem de toevoegingen RM RT en REV opleverde. “Dit staat respectievelijk voor register makelaar, register taxateur en de internationaal erkende en beschermde titel Recognised European Valuer”, legt Xander uit. “Makelaar is geen beschermd beroep. Maar als je zaken doet met een gecertificeerde en dus erkende makelaar, dan ben je verzekerd van een makelaar die over kwaliteit en vakkennis beschikt, bij de brancheorganisatie is aangesloten en de noodzakelijke bijscholingen volgt. Bovendien ben je als klant bij een juridisch conflict verzekerd van een goede afwikkeling. De vastgoedmarkt professionaliseert, dat betekent dat je als vastgoedmakelaar vakinhoudelijk sterk moet zijn. Dossierkennis en waardebepaling van commercieel vastgoed gaat verder dan alleen de vergelijking met objecten die onlangs verkocht zijn.”

Hecht team

Wie met Xander en Robin praat, merkt direct dat het team hecht is. Ook dat komt het niveau van de dienstverlening ten goede. Xander: “We zijn een succesvol en druk kantoor. Als we de klant op ieder moment snel en goed te woord willen staan, betekent dat, dat we onze hoge servicegraad goed moeten organiseren. We beschikken over een uitgebreide database, waar ieder klantcontact tot in detail wordt vastgelegd en gevolgd. We hebben een intensief contact met onze opdrachtgevers. Ons bedrijf kenmerkt zich door korte lijnen. Iedere bedrijfsmakelaar uit ons team weet wat er speelt en kan de vraag van klanten beantwoorden. Bovendien: al die data zorgen er ook voor dat we precies weten wat werkt en wat niet en naar wat voor soort projecten vraag is. Daardoor kunnen we snel schakelen en vinden we snel de perfecte match tussen koper en verkoper of huurder en verhuurder.” Hoewel zij vooral in de regio Alkmaar en Noord-Holland Noord actief zijn, wordt hun specialisme in commercieel vastgoed en taxaties ook landelijk opgemerkt. Xander: “We hebben hier in de regio de verkoop van een vastgoedobject van een Nederlandse multinational in de bier- en drankensector begeleid. Daar waren ze zo tevreden over dat we het verzoek kregen om dat ook voor een object elders in Nederland te doen. Uiteindelijk wilde het hoofkantoor dat liever door een landelijke partij laten uitvoeren, maar het zegt wel iets over de manier waarop we ons als specialist in commercieel vastgoed en taxaties onderscheiden!”

Afbeelding