Peter Visser staat links op de foto ( met bril), Walter van Westbroek staat rechts.
Peter Visser staat links op de foto ( met bril), Walter van Westbroek staat rechts. (Foto: )

Stammis Horeca Verhuur altijd klaar voor een feestje

Horecaverhuur én conceptontwikkeling: Walter van Westbroek en Peter Visser van Henry’s Groep weten precies hoe ze een feest moeten bouwen. Sinds 1 januari 2024 zijn zij eigenaar van Stammis Horeca Verhuur aan Delta 10 uit Heerhugowaard. 

Biertaps, stoelen, statafels en servies tot zover het oog reikt: het moderne en functionele magazijn van het 5000m² grote bedrijfspand van Stammis Horeca Verhuur uit Heerhugowaard is enorm. Een uitgebreide linnenkamer en een goed geoutilleerde spoelstraat maken de afdeling logistiek compleet. Eigenaar Peter Visser geeft in sneltreinvaart een rondleiding en legt routineus de interne transportbewegingen uit. Peter wijst: “In dit vak staan alle geretourneerde materialen. Die worden zorgvuldig gecontroleerd en vervolgens gereinigd, alvorens ze het magazijn weer in gaan.” Hij en zijn compagnon Walter van Westbroek staan sinds 1 januari van dit jaar aan het roer van het bedrijf dat gespecialiseerd is in de verhuur van horecamaterialen voor zowel de zakelijke als particuliere markt. 

Energie

De energieke ondernemers hebben een indrukwekkende staat van dienst in de bedrijfstak waar gastvrijheid centraal staat. Peter exploiteerde jarenlang restaurant Steak in de Doelenstraat en Henry's Grand Café op het Waagplein in Alkmaar, terwijl Walter een groot deel van zijn carrière bij Heineken in dienst was waar hij onder meer een vestiging leidde in Oost-Afrika. Sinds 2011 voeren Peter en Walter gezamenlijk de directie over de Henry’s Groep. Peter: “In de Henry’s Groep zitten veertien verschillende Noord-Hollandse horecabedrijven.”

De twee hebben ruim dertig jaar ervaring in het vak. Walter: “In al onze activiteiten, zowel de verschillende horecaondernemingen als onze cateringservices staan gastvrijheid, expertise en innovatie centraal. Peter: “We noemen onszelf het ‘gastvrijheidsbedrijf’: van het hart van Alkmaar tot aan de dynamische locaties die wij beheren, streven we ernaar dat onze klanten bij elk bezoek aangenaam verrast zijn.” Elk van de locaties in de Henry’s Groep is uniek, maar hun missie is uniform. Peter is er duidelijk over: “We willen ongeëvenaarde gastvrijheid leveren die de verwachtingen van onze gasten overtreft.” Diezelfde toewijding aan kwaliteit en service mogen de klanten van Stammis Horeca Verhuur verwachten. “Daarvoor heeft Arjan Groen een fantastische basis gelegd”, zegt Walter. De Henry’s Groep is trots op de aankoop van Stammis Horeca Verhuur. Walter: “Het is niet alleen een logische, maar ook een strategische aanvulling op onze activiteiten. Een veel grotere slagkracht geeft voordelen bij de werving en inzet van personeel, de inkoop en de marketing.”

Fantastisch team

‘Zoveel bier- en wijnglazen in een krat, zoveel kratten nodig, dit is de reinigingstijd, zoveel droogtijd, maal het aantal glazen: dat betekent dat ze dan en dan weer klaar zijn voor transport.’ De hoofdrekensom is razendsnel gemaakt. Het is duidelijk: hier zijn horecaprofessionals aan het werk. “We zijn ook ontzettend blij dat Arjan Groen bereid is gevonden als adviseur verbonden te blijven aan Henry’s”, zegt Walter. “We kennen elkaar al jaren. Arjan heeft in de afgelopen vijfentwintig jaar tijd samen met zijn vrouw Cindy en een fantastisch team dit bedrijf opgebouwd tot wat het nu is.”

In al onze activiteiten staan gastvrijheid, expertise en innovatie centraal 

Met hun ruime ervaring weten Peter en Walter precies waar de horecaondernemer, de evenementenorganisator of de cateraar behoefte aan heeft. “Het gaat om snelheid, flexibiliteit, goed werkend materiaal en een betrouwbare en just-in-time levering”, zegt Walter.

Naast horecaverhuur vormt conceptontwikkeling een belangrijke bedrijfsactiviteit. Peter: “Heb je één mobiele biertap nodig? Prima, dat organiseren we meteen. Maar wil je een compleet evenement, tentoonstellingen, workshops, bruiloften of de inrichting van tijdelijke horecalocaties door ons laten organiseren, dan kunnen we dat ook. Als totaalleverancier denken we graag mee: van idee tot uitvoering en van food tot non-food. Tot en met de inzet van geschikt personeel. Ja, dit is echt een vak en ik denk dat Walter en ik wel mogen zeggen dat we dat vak tot in de puntjes beheersen. En we hebben er ook ontzettend veel plezier in.” 

Food, drinks, music! 

De twee doorgewinterde horecaondernemers konden vorige maand direct hun organisatietalent tonen tijdens een groot feest met 850 bezoekers op de open dag van het horecaverhuurbedrijf. Extra feestelijk omdat er afscheid werd genomen van Arjan Groen, de oprichter en voormalig eigenaar van Stammis Horeca Verhuur. De Heerhugowaardse ondernemer ontving uit handen van locoburgemeester Fred Ruiten De Brug, een gemeentelijke onderscheiding voor inwoners die opmerkelijke prestaties hebben gerealiseerd. Walter: “Hij bracht Stammis Horeca Verhuur in 2015 naar bedrijventerrein De Vaandel en was daarmee het eerste bedrijf dat deel uitmaakte van de Duurzame Ring Heerhugowaard. Hierin wisselen bedrijven koude en warmte uit. Bij de start van De Vaandel was dit een uniek concept.”

Ontelbaar

Stammis Horeca Verhuur maakt zich op voor de opening van het nieuwe festivalseizoen, waarvan de belangrijkste aftrap op Koningsdag plaatsvindt. “We zijn gelukkig bekend met de markt waar onder tijdsdruk zoveel moet worden geregeld. Daarom zijn we al druk bezig met de voorbereidingen”, zegt Peter.

We mogen zeggen dat we dat vak tot in de puntjes beheersen 

Met de opening van het festivalseizoen zullen de komende maanden weer ontelbare veel podia, dansvloeren, kassa’s, toiletten, hekwerken en biertaps van locatie wisselen. Het horecaverhuurbedrijf zal het materiaal door het hele land transporteren, afleveren, opbouwen en weer afbouwen. Wat het hardwerkende team van Stammis Verhuur Service betreft, kan het seizoen niet snel genoeg beginnen.